Održana druga obuka za lokalne koordinatore za strukturirani dijalog

Promeni veličinu fonta

U Vršcu je od 13. do 15. aprila održana druga obuka za lokalne koordinatore za strukturirani dijalog na temu javnih lokalnih politika i javnog zagovaranja u okviru projekta Glas mladih u demokratskim procesima.

Učesnici treninga su bili predstavnici 6 jedinica lokalne samouprave (Čačak, Sombor, Raška, Kragujevac, Sremska Mitrovica, Brus) koje su prošle i prvi trening. Treningu su prisustovali predstavnici/e opštinskih/gradskih uprava i predstavnici/e organizacija civilnog društva.

Druga obuka je organizovana na temu lokalnih politika i javnog zagovaranja, kako bi se učesnici treninga – lokalni koordinatori pripremili za lokalne info sesije o strukturiranom dijalogu i kasnije realizaciji lokalnih inicijativa – predloga javnih politika.

KOMS želi da kroz strukturirani dijalog omogući svakoj mladoj osobi da se uključi u proces donošenja odluka o mladima i aktivno utiče na lokalnu zajednicu u kojoj živi. Proces strukturiranog dijaloga ne može biti uspešan bez širokih konsultacija mladih i donosioca odluka u manjim, lokalnim sredinama. Da bismo imali kvalitetno sprovođenje pomenutih procesa konsultacija, neophodno je edukovati i obučiti lokalne koordinatore/ke o načinima motivisanja mladih na terenu i kako da ih informišu o mogućnosti koje su pred njima za aktivnu participaciju u demokratskim procesima. KOMS želi da pilotira model strukturiranog dijaloga u 5 lokalnih zajednica, obuči lokalne koordinatore/ke o modelu strukturiranog dijaloga i javnim politikama kako bi oni u saradnji sa mladima i donosiocima odluka inicirali rešavanje prioritetnih problema u svojoj lokalnoj sredini.

Rad Krovne organizacije mladih Srbije podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *