Kraljevo

Nakon promene veličine slova osvežite stranicu u Vašem browseru. Promeni veličinu fonta

Kancelarija za mlade Kraljevo je u okviru projekta „Lokalne inicijative“ koji realizije Krovna organizacija mladih Srbije održala edukaciju za predstavnike đačkih parlamenata srednjih škola iz Kraljeva.
Edukator Goran Radisavljević je sa mladima pričao o značaju aktivizma, volonterizma, o projektnom ciklusu i značaju pokretanja inicijativa na lokalnom nivou.
Predstavnici đačkih parlamenata su imali priliku da nauče kako se pravi drvo problema, kako da pravilno definišu probleme, ciljeve i aktivnosti.

Koordinator kancelarije za mlade Viktor Cvijić ističe da je saradnja sa Krovnom organizacijom mladih Srbije uvek bila na zavidnom nivou i da je KOMS do sada pružao podršku lokalnoj kancelariji u povećanju vidljivosti na lokalnom nivou, a kroz ovaj projekat mladi iz đačkih parlamenata su dobili neophodnu podršku u definisanju problema, ciljeva i formulaciju svojih ideja koje će pretvoriti u projekte. U narednom periodu se očekuje još intenzivnija saradnja sa Krovnom organizacijom mladih Srbije jer je podrška ove ogranizacije uvek dobrodošla svim mladim ljudima u Kraljevu.